Spațiul unde locuim sau unde lucrăm comunică cu exteriorul prin ferestre, despre care putem spune că sunt sursa de lumină naturală și aer curat. Pentru a le putea proteja de vânt, soare puternic, precipitații sau orice le-ar putea dăuna, cel mai bine ar fi să îți dotezi casa cu rulouri exterioare. Deci atunci când îți dorești mai mult confort și siguranță pentru ferestrele și casa ta, precum și dacă vrei o reducere a cheltuielilor cu energia până la 20-50%, cel mai bine ar fi să optezi pentru rulourile exterioare, pentru orice tip de locuință, fie ea casă, apartament sau orice spațiu public.

Instalarea rulourilor exterioare, cea mai buna solutie pentru casa

Cea mai bună soluție pentru a economisi energie pe timpul iernii sau pentru a evita supraîncălzirea casei vara, instalarea rulourilor exterioare pare a fi cea mai bună soluție.Mediul online ne oferă posibilitatea de a ne informa și de a contacta firme specializate pentru a ne monta diferite tipuri de rulouri în funcție de dorința și necesitatea fiecăruia.

Rulourile exterioare mai au un important rol ce trebuie amintit și anume acela de securizare a spațiului, pentru că pot proteja de razele soarelui, pot atenua semnificativ zgomotul din exterior, pot păstra o temperatură constantă în interior, atât vara, cât și iarna și se pot sa ofere protecție și împotriva hoților.Rulourile exterioare pot fi fabricate din aluminiu sau din PVC, acestea din urmă având incluse în preț și plasele pentru țânțari.   Plasele de țânțari reprezintă un accesoriu necesar și des folosit, iar o dată cu montarea rulourilor exterioare nu mai pot fi folosite plasele standard, astfel se vor monta plase de țânțari plisse.

Rulourile din aluminiu pot fi adaptate preferințelor clientului, existând o mare varietate de culori, mărimi sau materiale. De asemenea, rulourile din aluminiu sunt mai rezistente, fiind metalice, iar dintre beneficiile aluminiului putem aminti: rezistența la impact și la oxidare, dar și proprietăți mecanice și electrice bune . În schimb, rulourile din PVC au lamelele din PVC și lamela terminală metalică și sunt mai puțin costisitoare decât rulourile din aluminiu.

Rulourile exterioare pot fi acționate manual sau automat, însă majoritatea rulourilor acționate automat sunt cele din aluminiu, astfel că acestea au un cost mai mare decât rulourile din PVC.

    Rulourile exterioare pot fi de două feluri: aplicate sau suprapuse.

Rulourile exterioare aplicate

O dată cu luarea deciziei de a-ți moderniza locuința și de a economisi energie, este momentul oportun să montezi rulourile exterioare aplicate, care se montează de regulă ulterior construcției casei. Acestea pot fi acționate electric sau manual( prin panglică, șnur sau manivelă). Caseta exterioară poate fi de două feluri: ovală sau teșită, la un unghi de 45 grade, iar lamela exterioară este din aluminiu cu o garnitură din cauciuc.

Rulourile exterioare suprapuse

     Se montează de cele mai multe ori în momentul construcției locuinței sau al unei modernizări majore. Acestea pot fi cu casetă superioară vizibilă sau înglobată în termosistem, în funcție de preferințele clientului și recomandările firmei ce le montează. Deci cel mai bine este ca rulourile exterioare suprapuse să fie montate o dată cu tâmplăria pentru a putea forma un sistem compact pentru oferirea unui confort sporit, termic și fonic. Caseta ruloului suprapus este montată în interior și poate fi disponibil într-o gamă variată de culori, cel mai bine fiind să fie de aceeași culoare cu a tâmplăriei.

Rulourile tip uși de garaj

Sunt un element foarte important pentru a amenaja exteriorul garajului, sunt rezistente și oferă siguranță și protecție, și de asemenea pot fi manevrate manual sau electric.

Manevrarea electrică presupune ridicarea ușilor garajului doar prin apăsarea unui singur buton. În cazul în care există probleme de natură electrică, rulourile uși de garaj sunt prevăzute cu trecerea pe modul manual.Ușile de garaj tip rulou orizontal izolează termic și fonic și sunt confecționate din aluminiu și are lamelele umplute cu spumă poliuretanică.

Pentru o cât mai bună utilizare și o durabilitate cât mai mare a produsului este recomandată o revizie periodică( pentru o utilizare de aproximativ 5 deschideri/ închideri pe zi este necesară o revizie pe an).Datorită modului de deschidere-închidere, spațiul pe care ușa de garaj tip rulou îl ocupă este foarte mic, deoarece lamelele se strâng într-o casetă care ocupă un spațiu foarte mic.

Ușile de garaj tip rulou au o perioadă mare de funcționare datorită materialelor folosite și sunt de asemenea foarte rezistente acțiunii factorilor externi( zăpadă, soare, vânt, ploaie).