Cea mai bună soluție pentru protecția împotriva oricăror capricii ale vremii pentru foișoare, balcoane sau orice fel de terase este folia transparentă cu capse și bride sau butoni. Este de asemenea și cea mai eficientă și necostisitoare variantă pentru închiderea acestor spații.

Această folie transparentă este foarte bună pentru protejarea spațiilor ce au contact cu aerul umed, rece sau au un contact direct cu soarele. Folia transparentă este realizată din folie transparentă Cristal Clear, are grosimea de 0.8 mm, iar marginea este întărită cu poliplan. Sistemul special cu capse și bride oferă posibilitatea de a închide ermetic orice spațiu se dorește. Capsele folosite sunt din metal și sunt dispuse de jur-împrejurul foliei, iar sistemul de prindere cu ajutorul bridelor fac ca sistemul de închidere să poată lua orice formă, adaptându-se după orice structură.

Foisor inchis cu folie transparenta

Faptul că aceste folii transparente sunt prevăzute cu capse oferă garanția că vor fi foarte bine fixate pe lemn sau pe perete, datorită existenței bridelor. Sistemul de rulare se află în partea inferioară, iar sistemul de acționare este manual, cu manivelă la sistemele de folie incasetata in ghidaje de aluminiu.

Protejarea teraselor cu pereți mobili, din materiale de calitate pot crea un nou spațiu ce poate fi folosit în funcție de necesitățile fiecăruia, mai ales că permite intrarea razelor soarelui, dar ține la distanță ploaia, vântul sau zăpada.

Avantajele folosirii foliei transparente sau a rulourilor antivant

 • Sunt ideale pentru foișoare, terase și balcoane
 • Au o mare ușurință în manevrare și o închidere foarte eficientă
 • Pot fi montate și se pot adapta oricăror suprafețe, inclusiv suprafețe înclinate
 • Se pot demonta în cazul în care se dorește și se pot rula în partea de sus, apoi pot fi prinse cu ajutorul unei curelușe ce pot fi furnizate de cei care se ocupă cu livrarea și montarea foliei
 • Este cea mai simplă, eficientă și rapidă metodă de închidere a teraselor
 • Este o folie flexibilă ce are un aspect modern
 • Pot fi foarte eficiente în protecția împotriva razelor ultraviolete
 • Folia transparentă este eficientă în încălzirea pe vreme rece a spațiilor închise cu aceasta
 • Pentru montarea foliei nu este nevoie neapărat de specialiști, acestea putând fi montate și de neprofesioniști, și totul într-un timp extrem de scurt
 • Demontarea se poate face în câteva secunde, doar prin răsucirea capselor
 • Creează o ambianță plăcută deoarece lumina pătrunde foarte ușor prin folia transparentă.
 • Rezistă la temperaturi de la -48 la +50 grade Celsius

Aria de utilizare

Aceste folii din materiale transparente pot fi folosite în diferite locații, printre care:
 • Terase private sau restaurante, cafenele sau hoteluri
 • Închiderea balcoanelor private ale locuințelor particulare sau instituții publice
 • Prelate pentru foișoare, chioșcuri sau pergole
 • Organizarea spațiilor pentru diferite evenimente sau ceremonii publice sau private

Folia transparentă pentru terase este cunoscută și pentru calitățile izolatoare fonice și termice, iar rapiditatea montării și demontării o fac una dintre cele mai folosite metode de izolare a unui spațiu.

Folia de plastic folosită pentru închiderea spațiilor este în general transparentă, dar poate fi cumpărată și într-o nuanță mai închisă de maro pentru a spori gradul de intimitate.

   Întreținerea foliei transparente pentru terase

    Cel mai important lucru de care trebuie ținut cont atunci când vrei să cureți folia cristal transparentă este că aceasta este acoperită cu un strat protector ce are rolul de a bloca trecerea razelor ultraviolete și este foarte important ca acesta să rămână intact pentru a nu duce la deteriorarea materialului.

Pentru curățarea acesteia este suficientă ștergerea cu o cârpă de bumbac înmuiată în apă caldă sau dacă gradul de murdărire este mare se adaugă săpun în apa caldă.

În nici un caz nu se folosesc soluții cu alcool sau solvenți deoarece se va distruge stratul protector, iar folia terase va căpăta un aspect neclar, mat. De asemenea, trebuie avut grijă să nu se zgârie folia cristal în timpul ștergerii.

Tehnologia avansată de fabricare transformă folia transparentă folosită pentru închiderea teraselor într-un produs fiabil pentru orice situație și poate transforma spațiul închis într-o nouă încăpere sau poate fi transformat din nou în spațiu exterior dacă se dorește acest lucru prin simpla rulare a foliei.

Dacă dorești să schimbi imaginea terasei tale și să obții confort termic pentru un timp îndelungat, indiferent de anotimpul în care te afli, prin folosirea acestui sistem de închidere cu folie transparentă vei fi protejat de intemperiile vremii și te vei putea bucura și de priveliștea din exterior.