Ce tip de terasa alegem in 2019? Terasa inchisa sau deschisa?

Ce tip de terasa alegem in 2019? Terasa inchisa sau deschisa?

Fie ca locuiesti la bloc sau la casa, amenajarea unui balcon sau terasa este esentiala, caci acesta este locul unde te poti relaxa la aer curat, la soare si de ce nu, inconjurat de florile preferate.

Atunci cand locuiesti la casa, o terasa sau un foisor pot fi locul preferat de relaxare, de servit masa sau de stat la povesti cu prietenii. Aceasta terasa poate fi oricat de mare iti doresti si poate fi realizata in functie de propriile preferinte. Insa atunci cand locuiesti la bloc, lucrurile se schimba putin, caci balconul nu poate fi modificat prea mult , insa il poti amenaja astfel incat sa iti aduca o oaza de liniste.

Inchizi sau lasi deschise terasa sau balconul?

In functie de preferintele fiecaruia, balconul sau terasa pot fi lasate deschise sau pot fi utilizate diverse materiale inchideri terase, astfel incat acestea sa nu fie afectate de vant, frig sau ploi.

Totusi, cum faci aceasta alegere? Cum iti dai seama care este cea mai buna varianta pentru tine? Care sunt criteriile si ce trebuie sa stii despre fiecare material transparent pentru terase, astfel incat sa ai garantia ca ai facut cea mai buna alegere?

Daca inca nu esti hotarat ce alegere sa faci, cel mai bine este sa optezi pentru un material cu care se poate inchide terasa sau balconul la nevoie, precum vantul, ploaia sau zapada, dar care sa permita si deschiderea acestora atunci cand vremea este frumoasa.

Ce trebuie sa stii daca lasi balconul sau terasa deschise?

O terasa sau un balcon pe care le lasi deschise indiferent de vreme iti pot aduce anumite neplaceri atunci cand vremea devine capricioasa.De asemenea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita mobilierului, caci acesta trebuie sa fie rezistent, atat in ceea ce priveste umezeala, cat si caldura. Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand alegi sa lasi un balcon deschis este faptul ca daca iti plac plantele de apartament, acestea vor fi afectate de frig, de vant sau de caldura soarelui.

 De ce se recomanda folie transparenta pentru a inchide terasa sau balconul?

Daca deja ai luat decizia de a inchide balconul sau terasa, atunci trebuie sa stii ca unul dintre materialele pe care specialistii le recomanda este acea folie transparenta cu capse si bride sau butoni.   Folia transparenta are o grosime de 0.8 mm si se poate adapta oricaror forme sau constructii. Aceasta folie transparenta este ideala pentru a proteja anumite spatii de vremea capricioasa, in special datorita faptului ca poate inchide ermetic acele spatii, datorita capselor si bridelor.

Aceasta folie inchideri terase este prevazuta cu un sistem de actionare, astfel incat acesta sa poata fi actionat manual daca se doreste deschiderea terasei sau a balconului. Astfel, atunci cand vremea nu este prielnica, terasa poate fi pastrata inchisa si protejata de ploi sau zapada, iar atunci cand vremea este frumoasa, se poate ridica.

 Cat de potrivite sunt acele rulori casetate de folie pentru a inchide terasa sau balconul?

Unul dintre cele mai moderne modalitati de inchidere  a balcoanelor sau teraselor sunt acele rulouri casetate de folie transparenta, care pot fi actionate atat pe baza de buton, cat si pe baza de telecomanda.

Se poate alege unul dintre acele rulouri terase cu rulare pe tambur, caci este extrem de eficient in fata vremii nefavorabile. De asemenea, un alt mare avantaj al acestor rulouri casetate de folie transparenta pot fi montate pe terase sau balcoane care depasesc 4 metri latime.

Care sunt avantajele aduse de o folie transparenta?

Aceste folii transparente utilizate pentru inchiderea teraselor, foisoarelor sau balcoanelor sunt printre cele mai simple si totusi, perfecte metode de inchidere.

Acestea ofera numeroase avantaje, iar printre acestea se numara:

  • O folie transparenta poate fi montata si demontata foarte usor si se potriveste indiferent de modelul de balcon sau terasa
  • Aceste tipuri de inchideri terase, precum foliile transparente sau acele rulouri terase pot fi montate si demontate foarte usor, fie cu ajutorul unor specialisti, fie de unii singuri
  • Aspectul acestor rulouri casetate de folie  este modern si protejeaza impotriva razelor ultraviolete, desi lumina patrunde foarte bine prin acestea
  • Acest material transparent pentru terase este foarte rezistent la temperaturi extreme, incepand de la aproximativ -48 grade si pana la +50 grade Celsius.

De unde putem cumpara folie transparenta pentru terase?

   Atunci cand alegi sa iti inchizi terasa sau balconul, este recomandat sa se opteze pentru o firma specializata in astfel de material transparent pentru terase, pentru a avea garantia calitatii. Astfel, atunci cand investesti bani in folie transparenta, cel mai bine este sa alegi doar persoane calificate pentru a o monta, caci acestia vor stii cum sa o instaleze si pot ofere solutii in cazul in care apar anumite probleme. Aceasta folie inchideri terase  este una dintre cele mai potrivite solutii pentru inchiderea teraselor si a balcoanelor, de asemenea, acestea sunt rezistente si te poti bucura de ele perioade foarte mari de timp.

Cum se ingrijeste acest material transparent pentru terase?

Aceasta folie transparenta este acoperita cu un strat protector, care o protejeaza de razele ultraviolet si nu permit trecerea acestora, de aceea, este necesara o atentie speciala atunci cand se doreste curatarea acesteia. Este important sa se foloseasca doar solutii non invazive care nu afecteaza structura foliei si este recomandat ca aceasta sa nu se zgarie atunci cand se curata. Astfel, aceste folii sunt ideale pentru inchiderea teraselor si a balcoanelor, iar atunci cand sunt ingrijite in mod corespunzator, te poti bucura de ele timp de multe anotimpuri.