Daca va intrebati cum putem curata rulourile exterioare, atunci ar fi bine sa tineti cont de o serie de sfaturi. Tinand aceste jaluzele exterioare (rulouri) curate, ele vor asigura confortul casei dumneavoastra. Pentru a preveni problemele care ar putea aparea in timp va trebui sa stiti cum sa intretineti rulourile exterioare, astfel incat acestea sa aiba o viata cat mai lunga.

Curatarea rulourilor exterioare de acasa trebuie sa se faca cel putin 1 data pe an

Materialele precum bambusul si lemnul sunt cele care tin foarte bine caldura in casa. Lumina este blocata in totalitate. Activitatea de curatare a jaluzelelor exterioare ar trebui facuta macar odata pe an.Veti vedea ca oricand optiunea de curatare a acestor rulouri acasa este un destul de usoara.

Jaluzelele exterioare vor trebui spalate cu un burete umed si un agent de curatare care sa nu contina agenti chimici. Rulourile pot fi clatite cu ajutorul unei sticle de spray care sa stropeasca cu apa proaspta. Nu ar trebui sa ramana niciodata urme de detergent pe aceste jaluzele exterioare. Inainte de curatare, ar trebui sa lasati jaluzelele in pozitia inchis. Tot procesul de curatare trebuie sa se desfasoare in sensul in care lamele sunt pozitionate. Obloanele pentru geamuri vor fi afectate de trecerea timpului. Acestea, daca nu sunt tratate corespunzator, vor da impresia de vechi.

Atentie: Nu incercati sa spalati aceste obloane exterioare cu furtunul, nu este recomandata aceasta procedura.

  • rulourile actionate manual, lamelele se pot deterioara intrand in contact cu jetul de apa.

Curatarea lamelelor si a motoarelor rulourilor trebuie facuta cu grija

Pe langa curatenia acestora, ar trebui sa tineti cont si de faptul ca aceste lamele se pot schimba. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca ar trebui sa beneficiati de interventia unui specialist. El va fi cel mai in masura de a va spune toate lucrurile pe care ar trebui sa le faceti astfel incat sa va bucurati de o viata cat mai lunga a acestor obloane pentru geamuri.

Ar trebui sa mai stiti ca motoarele de actionare a acestor rulouri trebuie si ele ingrijite. Va trebui sa aveti in vedere mai multe aspecte. Daca vor aparea probleme in timp cu aceste motoare, cea mai buna idee este sa apelati la sfaturile unui specialist. El va fi in masura sa va zica toti pasii pe care trebuie sa-i urmati astfel incat sa va bucurati de o viata cat mai lunga a acestora. Fiecare actiune de intretinere va prelungi viata acestor rulouri exterioare si veti vedea ca daca veti face mai des aceasta curatenie, rulourile voastre vor fi mereu functionale.

Jaluzele exterioare pentru linistea si confortul dumneavoastra

Daca veti pastra aceste rulouri curate, veti constata ca ele va vor face casa mai primitoare si va veti putea bucura de fiecare data de acestea. Jaluzelele exterioare au un rol important in protectia impotriva soarelui excesiv, ploii, vantului si al hotilor. Pe langa faptul ca va vor proteja de soarele foarte puternic, ele vor mai veni in ajutorul vostru oferindu-va si o izolare foarte buna. Ingrijindu-le cu atentie, veti vedea ca ele vor avea o durata de viata mult mai lunga si veti ajunge sa va bucurati de toate avantajele pe care acestea le ofera pentru o perioada mult mai lunga de timp.