Ce este o pergola, dar o copertina? Diferenta intre o pergola si o copertina

Pentru ca adesea majoritatea persoanelor obisnuiesc sa faca confuzii majore in ceea ce priveste functionalitatea unei pergole si cea a unei copertine, am decis sa va oferim in cadrul acestui articol informatii despre fiecare in parte, astfel incat sa va puteti forma o ideeea clara si concisa asupra acestor doua accesorii.

Sa incepem in primul rand cu informatiile despre pergola.

Ce este o pergola?

Ei bine, pergola este in general o constructie realizata fie din aluminiu, fie din lemn, ce poate fi atasata pe o structura independenta sau sustinuta de un perete. Elementele de design exterior, reusesc cu succes sa ofere o forma complexa si un design impresionant oricarei case, curti, sau gradina, intrucat, este un accesoriu care reuseste sa intregeasca impecabil o gradina de poveste.

In general, majoritatea persoanelor opteaza pentru o pergola din lemn, intrucat este mai estetica decat celelalte si se poriveste perfect pentru a acoperi de exemplu o terasa pe timp de vara frumos accesorizata cu elemente specifice pergolelor, care sa se potriveasca perfect cu locul in care sunt amenajate.

Spre exemplu, in cazul in care vreti sa montati pergola intr-o gradina, ei bine, atunci aceasta trebuie sa fie fara doar si poate amenajata cu tot felul de flori si plante agatatoare, frumos atasate printre constructiile pergolei. Este o o modalitate eficienta de a crea un spatiu de poveste, un loc in care va puteti savura linistiti cafeaua de dimineata, sau in care puteti citi o carte buna si sa va relaxati privind apusul. De asemenea, este locul ideal in care puteti petrece o seara linistita alaturi de cei dragi, sau de prieteni.

Cum se construiesc pergolele?

In general, se recomanda sa apelati la firme specializate pentru montajul pergolelor care practica astfel de servicii si asta pentru ca dumneavoastra sa scapati in prealabil de orice griji si sa va bucurati de o constructie calitativa si impecabila din punct de vedere al design-ului. Insa, daca vreti cu ardoare sa construiti dumneavoastra o pergola, ei bine atunci trebuie sa:

Va procurati stalpi rezistenti in functie de materialul pergolei, pentru realizarea prealabila a acoperisului. Trebuie sa va asigurati ca stalpii sunt corect pozitionati, pentru ca structura sa fie una rezistenta.

De asemenea, exista mai multe tipuri de pergole. Sa vedem care sunt acestea:

Tipuri de pergole

 • Pergola din lemn

Atunci cand vorbim despre constructiile pergolelor, ei bine, lemnul este materialul preferat, intrucat este usor de manevrat si foarte placut din punct de vedere al design-ului. Este un material care se integreaza perfect in oricare spatiu. Dezavantajul in cazul lemnului este ca rezistenta este redusa in cazul intemperiilor. In astfel de situatii scandurile trebuie lacuite.

 • Pergola din fier forjat

Asemeni lemnului, fierul forjat poate fi si el integrat in aproape orice spatiu, intrucat ofera un aer romantic si elegant. Un material rezistent atat in fata intemperiilor, cat si a timpului. In ceea ce priveste amenajarea, interiorul este usor dificil de potrivit, insa nu imposibil.

 • Pergola din aluminium

Pergolele din aluminium sunt acele pergole care ofera un aspect deosebit oricarei locatii. Pergolele bioclimatice din aluminium sunt luxoase si aduc un plus de valoare spatiilor unde acestea sunt montate.

 • Pergolele all season

Pergolele all season sunt cel mai adesea folosite de localuri, hoteluri sau terase private. Aceste pergole sunt compuse din material tip plastic sau material de copertina triplu stratificat. Cele mai cautate si cel mai bine vandut acoperis retractabil este pergola all season.

In ceea ce priveste partea estetica, ei bine acestea sunt placute ochiului in comparatie cu o pergola din lemn sau din fier. Intemperiile nu mai sunt o problema pentru astfel de pergole, intrucat materialul este unul dur si rezistent. De asemenea, acoperisul este dotat cu un mecanism electric, fie manual.

CITITI SI: Pergolele de lux, eleganta si rafinament pentru spatiul dumneavoastra

Si acum sa vedem cateva infomatatii despre copertine, ce sunt acestea, cum pot fi folosite si cat de utile sunt.

Ce este o copertina?

Copertinele sunt utilizate in scopul de a umbri o anumita zona, fabricate in general dintr-un material usor, precum panza teflonata, care adesea au un design placut. Avantajul este ca acestea pot fi alese in functie de locul in care trebuie sa le plasati, astfel incat pe piata se gasesc in diferite forme si modele.

Copertinele sunt fie fixe, potrivite pentru ferestrele realizate din brate de sustinere, fie retractabile, special concepute pentru spatii inalte de pana la 5 m, ce pot fi prevazute cu un sistem manual, sau cu unul electric, basculante sau de fatada. Materialul din care sunt realizate este panza, iar  aceasta panza dispune de culori foarte rezistente la soare prevazute cu straturi de protectie asupra mucegaiului.

Care este diferenta intre o pergola si o copertina?

Ei bine, diferentele sunt realmente vizibile in ceea ce priveste pergola si copertina, intrucat, in ciuda functionalitatii aparent asemanatoare, structurile acestora sunt considerabil diferite, modalitatea de constructie este de altfel total diferita, dimensiunile difera fara doar si poate, iar designul este absolut indiscutabil. De asemenea copertinele pot avea o caseta speciala de unde panza este retractata in exterior sau in interiorul acesteaia, acestea se numesc copertine casetate.

Mai pe scurt, pergola este o constructie fie separata fie in continuarea casei sau a gradinei, din lemn, aluminiu, sau alte materiale aferente, iar copertina este pur si simplu un accesoriu pentru gradina, o bucata de panza, prevazuta cu structuri care sa ii ofere rezistenta necesara si o buna protectie impotriva razelor solare.

CITITI SI: Avantajele unei copertine pentru casa

 

De ce sa alegem peretii antivant transparenti pentru terasa, foisor sau balcon

Va pot ajuta si aceste link-uri:


Foişoarele sunt considerate a fi o oază de linişte în care puteţi savura liniştit o ceaşcă de cafea alături de o carte bună care să vă inspire pentru întreaga zi, într-o zonă liniştită cu aer proaspăt, curat şi sănătos. De altfel, foişoarele sunt perfecte pentru a petrece o seară cu prietenii şi pentru a vă delecta alături de cei dragi. Însă un aspect important în cazul acestora este amenajarea. Dat fiind faptul că, vara nu vine întotdeauna doar cu temperaturi prietenoase ci şi cu câteva rafale care vă pot strica planurile în orice moment. Iar pentru a evita astfel de probleme vă puteţi achiziţiona folii transparente special concepute pentru amenajarea foişoarelor, dar care se potrivesc de minune şi în cazul teraselor, sau a balcoanelor. Este vorba despre foliile antivânt. Sunt accesorii de ultimă generaţie, special concepute pentru a vă proteja de vremea urâtă de afară.

Aşadar, nu trebuie să vă mai faceţi griji, indiferent că plouă sau că bate vântul foliile pvc antivânt sunt excelente şi extrem de eficiente în orice situaţie.

Foliile antivânt – sigure şi eficiente

Foliile antivânt transparente sunt printre cele mai sigure soluţii şi printre cele mai eficiente atunci când vine vorba despre furtuni şi vijelii. Sunt produse ideale pentru:

 • Balcoane
 • Foişoare
 • Terase
 • Construcţii din lemn
 • Construcţii din metal.

Aceste folii antivant sunt prevăzute în general cu un sistem de prindere tip: capse şi bride. Acestea au prindere cu butoni, care sunt foarte uşor de asamblat şi dezasamblat de orice persoană. Avantajul este că puteţi face singuri acest lucru, fără să fiţi nevoiţi să apelaţi la alte persoane. Cele trei tipuri de sisteme de prindere sunt clasice, însă pentru persoanele care doresc ceva mai special şi mai deosebit recomandăm călduros foliile casetate, sub forma unor rulouri sistate electric, care funcţionează cu ajutorul unei telecomenzi.

Printre cele mai accesate şi recomandate modele, de altfel, din partea specialiștilor sunt foliile cristal care au o grosime de aproximativ 0.80 mm, iar marginile sunt fixate perfect cu polipan, care se dovedesc a fi foarte uşor de montat.

De asemenea, un alt avantaj al sistemelor de prindere cu capse şi bride este că pot fi poziţionate astfel încât să se plieze perfect pe orice suprafaţă indiferent de forma pe care o are.

Trebuie să menţionăm faptul că aceste folii antivânt sunt perfecte şi pentru anotimpul rece, întrucât foliile se pot rula şi împături în funcţie de dorinţele dumneavoastră şi de necesităţile aferente. Majoritatea persoanelor optează pentru un astfel de sistem de protecţie împotriva vremii capricioase, întrucât sunt metode simple, sigure, eficiente şi mai mult decât atât accesibile ca preţ, însă totodată crează şi un spaţiu personal în care vă puteţi desfăşura în voie activităţile zilnice.

Utilizare folie transparenta

De exemplu, sistemele cu folie transparentă casetată sunt special utilizate pentru a proteja terasele zonelor des frecventate precum: restaurantele, barurile, cafenelele sau hotelurile. De asemenea, protejează perfect balcoanele din locuinţele dumneavoastră, însă se pot observa şi în spaţiile instituţiilor publice, întrucât sunt uşor de montat, iar eficienta şi-au dovedit-o de-a lungul timpului. Folia transparenta casetata se aplică rapid şi uşor în cazul structurilor tip pergola, în plus, izolează perfect zona, reuşind să creeze un spaţiu excelent de răsfăţ şi relaxare.. Eficienţa şi-a dovedit-o şi în delimitarea spaţiilor pentru diverse tipuri de evenimente precum: amenajarea unui spaţiu special pentru copii, în cazul unor petreceri private.

Foişorul sau terasa dumneavoastră sunt protejate impecabil cu ajutorul foliilor antivânt transparente chiar şi în sezonul rece, împiedicând astfel că viscolul să adune toată zăpadă în interiorul acestora.

Ţinând cont de faptul că am menţionat în mare parte felul în care pot fi utilizate foliile pvc antivânt, atunci să facem o mică trece în revistă şi să vedem în continuare care sunt avantajele şi beneficiile deopotrivă ale utilizării unor astfel de folii antivânt.

Peretii transparenti, solutia ideala pentru terasa, foisor sau balconAvantaje şi beneficii

Principalele avantaje şi beneficii ale utilizării foliilor antivânt sunt:

 • Foliile antivânt sunt recomandate pentru amenajarea: teraselor, foişoarelor, dar şi a balcoanelor;
 • Având în vedere că nu sunt considerate a fi spaţii închise ermetic, este permis fumatul;
 • Foliile antivânt nu au o greutate excesiv de mare, astfel încât să nu permită o montare uşoară şi rapidă;
 • Pot fi montate pe orice tip de suprafeţe, fie că vorbim de suprafeţe: înclinate sau circulare, se adaptează perfect, având în vedere faptul că prezinte elemente specifice şi speciale de aplicare.
 • Dispun de un sistem de prindere complex, de ultimă generaţie, care permit montarea sau dezasamblarea rapidă şi uşoară, întrucât sunt dotate cu nişte curele mici, care le face să fie aproape insesizabile;
 • În ceea ce priveşte foliile casetate de tip rulouri, acestea oferă un design plăcut şi atrăgător foişoarelor, balcoanelor, sau teraselor, întrucât funcţionează impecabil cu ajutorul sistemului electric de care dispune, ceea ce face mai uşoară utilizarea acestora, întrucât se pot ridica şi coborî la comandă;
 • Se montează foarte uşor, procesul poate fi realizat de orice persoană, astfel încât nu necesită intervenţia specialiştilor;
 • Foliile transparente antivant vă oferă protecție şi împotriva radiaţiilor solare, întrucât sunt prevăzute cu filtru UV;
 • Extrem de eficiente atât în sezonul cald, cât şi în cel rece, întrucât împiedică atât radiaţiile solare, cât şi cumulul de apă, sau zăpadă;
 • Ajută la crearea unei atmosfere intime şi plăcute;
 • Sunt realizate din material rezistent, întrucât specialiştii spun că folia antivânt este rezistentă la temperaturi ridicate de până la +50 de grade sau -50 de grade.
 • Achiziţionarea acestora este extrem de simplă şi din punct de vedere al costurilor, având în vedere faptul că sunt printre cele mai ieftine şi mai eficiente soluţii de a proteja şi de a amenaja spaţiul împotriva intemperiilor
 • În ciuda faptului că sistemul este uşor de manevrat, sunt persoane care nu se pricep, iar în acest caz este recomandat să cereţi sfatul unor specialişti, care vă pot arăta exact cum se utilizează întreg sistemul.

Dacă v-am făcut curioşi în urma descrierilor anterioare, atunci vă sfătuim să încercaţi şi dumneavoastră foliile transparente antivânt, pentru o protecție completă, complexă şi impecabila în zona dumneavoastră de confort maxim. Alege ceea ce ţi se potriveşte!

Ce tip de terasa alegem in 2019? Terasa inchisa sau deschisa?

Ce tip de terasa alegem in 2019? Terasa inchisa sau deschisa?

Fie ca locuiesti la bloc sau la casa, amenajarea unui balcon sau terasa este esentiala, caci acesta este locul unde te poti relaxa la aer curat, la soare si de ce nu, inconjurat de florile preferate.

Atunci cand locuiesti la casa, o terasa sau un foisor pot fi locul preferat de relaxare, de servit masa sau de stat la povesti cu prietenii. Aceasta terasa poate fi oricat de mare iti doresti si poate fi realizata in functie de propriile preferinte. Insa atunci cand locuiesti la bloc, lucrurile se schimba putin, caci balconul nu poate fi modificat prea mult , insa il poti amenaja astfel incat sa iti aduca o oaza de liniste.

Inchizi sau lasi deschise terasa sau balconul?

In functie de preferintele fiecaruia, balconul sau terasa pot fi lasate deschise sau pot fi utilizate diverse materiale inchideri terase, astfel incat acestea sa nu fie afectate de vant, frig sau ploi.

Totusi, cum faci aceasta alegere? Cum iti dai seama care este cea mai buna varianta pentru tine? Care sunt criteriile si ce trebuie sa stii despre fiecare material transparent pentru terase, astfel incat sa ai garantia ca ai facut cea mai buna alegere?

Daca inca nu esti hotarat ce alegere sa faci, cel mai bine este sa optezi pentru un material cu care se poate inchide terasa sau balconul la nevoie, precum vantul, ploaia sau zapada, dar care sa permita si deschiderea acestora atunci cand vremea este frumoasa.

Ce trebuie sa stii daca lasi balconul sau terasa deschise?

O terasa sau un balcon pe care le lasi deschise indiferent de vreme iti pot aduce anumite neplaceri atunci cand vremea devine capricioasa.De asemenea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita mobilierului, caci acesta trebuie sa fie rezistent, atat in ceea ce priveste umezeala, cat si caldura. Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand alegi sa lasi un balcon deschis este faptul ca daca iti plac plantele de apartament, acestea vor fi afectate de frig, de vant sau de caldura soarelui.

 De ce se recomanda folie transparenta pentru a inchide terasa sau balconul?

Daca deja ai luat decizia de a inchide balconul sau terasa, atunci trebuie sa stii ca unul dintre materialele pe care specialistii le recomanda este acea folie transparenta cu capse si bride sau butoni.   Folia transparenta are o grosime de 0.8 mm si se poate adapta oricaror forme sau constructii. Aceasta folie transparenta este ideala pentru a proteja anumite spatii de vremea capricioasa, in special datorita faptului ca poate inchide ermetic acele spatii, datorita capselor si bridelor.

Aceasta folie inchideri terase este prevazuta cu un sistem de actionare, astfel incat acesta sa poata fi actionat manual daca se doreste deschiderea terasei sau a balconului. Astfel, atunci cand vremea nu este prielnica, terasa poate fi pastrata inchisa si protejata de ploi sau zapada, iar atunci cand vremea este frumoasa, se poate ridica.

 Cat de potrivite sunt acele rulori casetate de folie pentru a inchide terasa sau balconul?

Unul dintre cele mai moderne modalitati de inchidere  a balcoanelor sau teraselor sunt acele rulouri casetate de folie transparenta, care pot fi actionate atat pe baza de buton, cat si pe baza de telecomanda.

Se poate alege unul dintre acele rulouri terase cu rulare pe tambur, caci este extrem de eficient in fata vremii nefavorabile. De asemenea, un alt mare avantaj al acestor rulouri casetate de folie transparenta pot fi montate pe terase sau balcoane care depasesc 4 metri latime.

Care sunt avantajele aduse de o folie transparenta?

Aceste folii transparente utilizate pentru inchiderea teraselor, foisoarelor sau balcoanelor sunt printre cele mai simple si totusi, perfecte metode de inchidere.

Acestea ofera numeroase avantaje, iar printre acestea se numara:

 • O folie transparenta poate fi montata si demontata foarte usor si se potriveste indiferent de modelul de balcon sau terasa
 • Aceste tipuri de inchideri terase, precum foliile transparente sau acele rulouri terase pot fi montate si demontate foarte usor, fie cu ajutorul unor specialisti, fie de unii singuri
 • Aspectul acestor rulouri casetate de folie  este modern si protejeaza impotriva razelor ultraviolete, desi lumina patrunde foarte bine prin acestea
 • Acest material transparent pentru terase este foarte rezistent la temperaturi extreme, incepand de la aproximativ -48 grade si pana la +50 grade Celsius.

De unde putem cumpara folie transparenta pentru terase?

   Atunci cand alegi sa iti inchizi terasa sau balconul, este recomandat sa se opteze pentru o firma specializata in astfel de material transparent pentru terase, pentru a avea garantia calitatii. Astfel, atunci cand investesti bani in folie transparenta, cel mai bine este sa alegi doar persoane calificate pentru a o monta, caci acestia vor stii cum sa o instaleze si pot ofere solutii in cazul in care apar anumite probleme. Aceasta folie inchideri terase  este una dintre cele mai potrivite solutii pentru inchiderea teraselor si a balcoanelor, de asemenea, acestea sunt rezistente si te poti bucura de ele perioade foarte mari de timp.

Cum se ingrijeste acest material transparent pentru terase?

Aceasta folie transparenta este acoperita cu un strat protector, care o protejeaza de razele ultraviolet si nu permit trecerea acestora, de aceea, este necesara o atentie speciala atunci cand se doreste curatarea acesteia. Este important sa se foloseasca doar solutii non invazive care nu afecteaza structura foliei si este recomandat ca aceasta sa nu se zgarie atunci cand se curata. Astfel, aceste folii sunt ideale pentru inchiderea teraselor si a balcoanelor, iar atunci cand sunt ingrijite in mod corespunzator, te poti bucura de ele timp de multe anotimpuri.

Piata Sistemelor de Umbrire, Evolutii, Tendinte, Noutati

Sistemele de umbrire continua sa fie elemente importante care imbunatatesc calitatea vietii, fie ca vine vorba de case,  locuinte rezidentiale, spatii de agrement, terase, parcuri sau alte zone de relaxare. Statisticile arata ca multi dintre cei ce aleg sa cumpere sistemele de umbrire fara a consulta sfaturile specialistilor, fie nu fac cele mai bune alegeri, fie platesc sume mai mari pentru acestea.  Pentru a afla care sunt cele mai noi tendinte, cele mai bune materiale si cele mai eficiente sisteme de umbrire si care sunt cele mai mici preturi este important sa analizati optiunile de pe piata si sa tineti seama de opiniile specialistilor din domeniu.

Conform cunoscatorilor TopDivers este o sursa valoroasa, care te ajuta sa descoperi cele mai bune solutii pentru a spori confortul personal si a oferi un plus din punct de vedere estetic spatiului pe care doresti sa il amenajezi. In paginile noastre din site poti afla informatii importante legate de tipul sistemelor de umbrire disponibile pe piata din Romania, dar si alte informatii importante legate de trenduri si noutati, tot de aici poti culege informatii legate de metodele de prindere potrivite care sa corespunda necesitatilor.

Topdivers experienta si seriozitate

Pentru ca experienta este importanta si in acest domeniu, specialistii Topdivers vin cu solutii pentru toate tipurile de sisteme de umbrire, astfel incat poti face cea mai buna alegere chiar daca esti un novice in amenajari. Cu ajutorul unor persoane dedicate si cu informatii precise, clare usor de inteles culese din paginile site-ului nostru, sarcina de a alege sistemul potrivit de inchidere a teraselor devine o treaba placuta si usor de realizat.

La fel de confortabil poti descoperi care sunt cele mai trendy rulouri exterioare care ofera protectie locuintei atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna. Afla cum poti mentine temperatura constanta si cum poti optimiza costurile legate de incalzirea si racirea locuintei direct de la specialisti dar si care sunt ele mai bune metode de prindere conforme cu particularitatile zonei amenajate.

Informatii precise si solutii  personalizate

Fie ca vine vorba de achizitionarea si montarea de pergole, copertine, rulouri sau alte sisteme de umbrire este important sa gasesti acele elemente potrivite din punct de vedere al necesitatilor dar si acele sisteme cu caracteristici exceptionale de functionare.

Specialistii in domeniu recomanda montarea unor sisteme personalizate, in functie de caracteristicile climatice ale zonei si particularitatile spatiului amenajat, pentru a beneficia de eficienta acestora.  Cu ajutorul TopDivers poti beneficia de suport tehnic de exceptie, astfel incat sarcina de montare si intretinere a elementelor achizitionate si a accesoriilor aferente sa fie confortabila. Aplicand sfaturile specialistilor te vei bucura mai mult timp de rulourile, copertinele si pergolele alese.

Trebuie mentionat ca in acest domeniu este important sa alegi specialistii pentru a beneficia de rezultate bune pe termen lung.

Servicii eficiente, calitate garantata

Fie amenajezi balconul, terasa sau doresti sa crezi un spatiu de relaxare perfect umbrit, este important sa alegi produse de calitate, doar in acest fel vei avea parte de confortul dorit pe termen lung. Pentru a satisface cerintele de calitate TopDivers  vine cu informatii utile si solutii perfecte pentru fiecare situatie. In paginile site-ului poti descoperi care sunt elementele care fac diferenta  intre produsele de calitate, ce pot fi folosite in timp in cele mai bune conditii si cele care isi pierd capacitatile de functionare si aspectul estetic inainte de a iesi din garantie.

Topdivers ofera calitate, fapt confirmat de sutele de clienti multumiti, dar si de sute de oameni care au folosit informatiile pentru a alege si monta sistemele de umbrire. Calitatea superioara a produselor recomandate este atestata prin certificatele ISO aferente. Toate sistemele mentionate in paginile acestui site poarta amprenta cunoscutei companii Aluprof, recompensata cu premii importante de institutiile europene din acest domeniu.

Un alt aspect care atrage aprecieri pozitive la sistemele de umbrire recomandate de TopDivers  este legat de caracteristicile izolatoare. Fiecare componenta integrata in acestea au caracteristici impresionante atat in conditii de soare puternic, cat si in conditii vant intens, ploaie sau alte intemperii, astfel ca acesta nu doar ca sporesc confortul ci si protejeaza eficient spatiul amenajat.

Locuinta cu stil si design estetic exceptional

Pentru ca TopDivers  este un ghid eficient ofera si informatii pretioase legate de stil, trenduri si tendinte, astfel ca sistemele achizitionate sa se integreze perfect in ansamblul general si sa ii sporeasca frumusetea.

Astfel inainte de a face o investitie importanta poti afla ultimele noutati din domeniu, poti gasi acele idei care sa iti puna in valoare spatiul amenajat si acele materiale durabile care sa creasca gradul de confort. Tot prin intermediul acestui ghid poti afla informatii pretioase legate de costuri de achizitie, montare si intretinere a sistemelor de umbrire astfel iti poti crea bugetul.

Tot TopDivers pune la dispozitie, celor interesati si referinte legate de particularitatile fiecarui sistem in parte, de metode de montare si detalii cu privire la cel mai noi si mai bune materiale.

 

Autor: TopDivers

Publicare: 12/09/2018